Utolmodighet
Akkurat nå kjenner jeg på en utolmodighet. Jeg vet hvorfor også. Det har noe med det datatekniske å gjøre. Jeg skal ha et webinar i kveld. Jeg har over 40 stykker påmeldt, og jeg har satt opp en automation i programmet jeg bruker og så er det noe jeg har misset på, for automasjonen sender ikke ut de e-postene som jeg vil at den skal gjøre. Da kjenner jeg at skuldrene hever seg, nakken blir stram, armene er stramme og kjeven er stram. Egentlig blir hele kroppen stram. Og det er jo ikke bra. Kanskje du også kjenner det slik når det er noe du gjerne ville løst fort, så skjer det ikke så fort likevel.
Jeg kjenner at jeg blir veldig utolmodig i slike situasjoner, og jeg har en tendens til å bli masete, men løsningen kommer ikke raskere av den grunn.
Å akseptere det som er
Så er det dette å akseptere situasjonen akkurat slik den er. Det er det jeg trenger nå. OK, ting fungerer ikke helt slik det skal, men jeg håper at det løser seg likevel. Det pleier alltid å løse seg på en eller annen måte. Og ja, jeg kan prøve å finne ut av det. Jeg liker å fikle meg frem til løsninger, og det er kanskje derfor jeg er sånn middels god teknisk.
Nå er det slik at jeg er hybrid gründer. Det vil si at jeg har en fast jobb også. Og dermed er tiden til å ordne ting i businessen ganske knapp. Så når det skjer tekniske feil, så blir jeg utolmodig, for jeg har rett og slett ikke tid til at det skal skje.
Men så er det aksept da. Å akseptere at ting faktisk er slik de er. Det er en øvelse, men det hjelper dersom vi får det til. Jeg vet at for å senke skuldrene trenger jeg å løsrive meg fra situasjonen, gå ut en tur, og ta med kamera.
Utolmodighet kan forårsake stress
Utolmodighet og jeg har ikke tid er to store triggere for å generere stress.
Det er grunnen til at jeg snakker så mye om stress, fordi jeg hele tiden merker dette stresset selv. Stresset som blir til av utolmodighet og "jeg har ikke tid".
Kjenner du deg igjen?
Sannsynligvis gjør du det. Det er ikke bare jeg som har det slik.
Dersom denne type stress får sitte i lenge, da kan vi bli utbrente, ja faktisk. Og vi merker fort at kroppen, nakke og skuldre pluss kjeve er stram. Da gjelder det å se dette, og så løse opp i det.
Løsrivelse fra den utolmodige situasjonen: Jeg går ut!
Så derfor går jeg ut nå, for å slappe litt av. Jeg tar med meg makrolinsa til mobilen, og så går jeg ut på oppdagelsesferd.
Nå kan du ta en pause fra lesinga, for akkurat nå er jeg ute på fototur.
Nå kan du fortsette å lese, jeg er inne igjen :-)
Ja, nå har jeg vært ute med makrolinsa. Det er utrolig at vi nå kan bruke forskjellige linser på mobilene våres. Og jeg synes faktisk at resultatet kan bli bra. Den linsa jeg bruker har 10x forstørrelse. Og her er resultatet.
Det var veldig deilig, en halv time ute med kamera, og jeg fikk senket skuldrene!
Jeg ble oppmerksom på ting rundt meg i stedet for stresset som var i meg.
Jeg roet ned og utolmodigheten forsvant. Dessuten lå det et svar fra hjelpen i systemet mitt også når jeg kom inn. Så nå er jeg litt nærmere målet med å finne løsningen.
Og det er jo nettopp dette, som jeg snakker om:
fotografering er et fantastisk verktøy til å håndtere stress og utolmodighet!
Hvis vi kunne ta dette verktøyet i bruk, så ville vi antagelig få redusert stresset i samfunnet vårt. Jeg tror det. Det å gå ut av den masete utolmodige sfæren og over til å se utover og oppdage, reduserer utolmodigheten. Vi lar oss fange av her og nå i stedet.
Så la denne blomsten, være symbolet på å strekke seg etter det lyset som skinner akkurat her og nå.
Jeg håper at denne bloggen gir deg noe matnyttig. Legg gjerne igjen en kommentar under.
Forfatter av innlegget:
Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Jeg er nettbasert og tilbyr samtaler kun på nett.
Jeg driver også medlemsportalen Se utover hvor du lærer å fotografere både i et mindfullt og gestaltisk perspektiv.
Som medlem av Se utover vil du få tilgang på kurs om blant annet Mindful fotografering.
Du finner meg også på instagram https://www.instagram.com/elibrager/
eller https://www.instagram.com/brager_terapi/
For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.
0 kommentarer
Legg igjen en kommentar
Vennligst logg inn for å legge inn en kommentar