Veien til energi og balanse: Hvordan mindful fotografering forandrer livet

Energi

For tiden er jeg i gjøre-modus. Du vet sånn modus som får oss til å være effektive og å rekke over alt som skal være gjort. For jeg har to mål i businessen min denne høsten. Det første målet er rett rundt hjørnet nemlig webinaret om hvordan mindful fotografering kan hjelpe mennesker til å få mer energi, mindre stress, mer balanse og harmoni i livet og sitt, og ikke minst, å trenes opp til å være mer tilstede her og nå. 

Alt dette skal jeg snakke om i et og samme webinar. Det andre målet mitt er å starte et helt nytt onlinekurs, men med samme innhold så og si som det er i webinaret. Bare at innholdet i kurset vil gå mye dypere, det vil bli treninger, videoer, tekst og det aller beste vil være at du som eventuell deltager vil ha meg som din couch igjennom hele kurset. Dette kurset skal lanseres 1.september, og første kurskveld er 11.september. 

Det at jeg skriver om dette på denne bloggen, er et ledd i markedsføringen av disse to gjøremålene. 

Litt om Bragerterapi

Bragerterapi er altså firmaet mitt, det er min business som jeg driver alene. Jeg har ingen som hjelper til med markedsføring av mine produkter, så det gjør jeg selv. Jeg streber etter å gi deg det absolutt beste av det jeg underviser deg i. Jeg er både gestaltterapeut og en ihuga fotoentusiast. Jeg hadde en drøm om å kunne kombinere terapi og fotografering, og det gjør jeg nå igjennom å drive kurs i mindful fotografering.

Blir du med på webinaret, så vil du få vite mye mer om hva mindful fotografering egentlig er, og hvordan denne terapeutiske måten å fotografere på kan hjelpe deg i ditt liv.

Går du videre på kurset Mindful fotografering - en veg til god mental helse, vil du få en dypere forståelse som du vil kunne ta med deg hver eneste dag resten av livet.

Hvis du jobber innenfor helse og har tatt kurset, kan du bruke de teknikkene du lærer videre til dine pasienter/klienter. 

Se utover

Du lurer kanskje på hva Se utover er? Se utover er på en måte en underavdeling av Bragerterapi. Se utover er en medlemsportal med medlemmer som er interesert i mindful og terapeutisk fotografering, men som også gjerne vil lære seg mer om f.eks. komposisjon, ta gode bilder og litt det tekniske. Så Se utover rommer veldig mye. Her ligger det flere onlinekurs, vi har en egen blog og vi har møte annenhver onsdagkveld. Så Se utover kan det være lurt å være medlem i hvis du er interessert i noe av dette. 

Blir du med på kurset, er en av bonusene dine 3 måneders gratis medlemskap i Se utover. Eller at du melder deg inn før kurset og dermed får kurset til redusert pris. 

Mindful fotografering er på fremmarsj i verden.

Jeg bygger mine kurs på filosofien og fasilitatorprogrammet til Look again. Og jeg er med på månedlige møter her for å hele tiden holde meg oppdatert. Det er bare å google på "Mindful Photography", så vil du få opp en hel del ressurser. 

Selv om Mindful fotografering er på fremmarsj i verden, er jeg (så vidt jeg vet) den eneste som driver med dette i Norge. Og jeg gjør kursene mine på norsk. 

Litt om bildet til denne artikkelen

Bildet til denne artikkelen er en collage fra en mindful fotograferingsstund som jeg hadde på brygga der vi har hytte. Jeg hadde gått rundt noen dager og følte på rastløshet, tankene surret og jeg gruet meg litt til alt det som jeg visste lå foran meg denne høsten. Jeg kjente at jeg trengte en real boost med energi. Jeg satte meg ned på bryggekanten og SÅ UTOVER, så lukket jeg øynene og SÅ INNOVER, jeg kjente pusten min, prøvde å fokusere på pusten mens jeg satt helt rolig. Jeg begynte å LYTTE til lydene rundt meg, jeg kunne FØLE en liten bris som strøk meg varsomt over armene, håret kinnene. Jeg kjente at jeg ble roligere, jeg kjente at jeg satt her og var en del av naturen og omgivelsene. Vi ble på en måte ett. Jeg var en stund i denne modusen før jeg lukket opp øynene og så rundt meg etter bilder som for meg kunne symbolisere energi. Det første jeg fikk SE var det blinkende reflekterende lyset fra sola mellom paddebladene, jeg følte at det nærmest kastet lysstråler mot meg, stråler som for meg var fylt med energi. Jeg tok de til meg og jeg tok et bilde. Det neste jeg la merke til var tauet. Tauet så sterkt ut. Tauet ble også et symbol på energi. Så fikk jeg SE den gamle bjørka som har stått der i årevis, som noen vil hugge, men som jeg sier nei, jeg vil ikke hugge den. Og nå symboliserte den energi. For meg ble treet symbol på at jeg kan få til ting selv om jeg er over 60 år. Det siste bildet er solnedgangen og denne båten som ligger og vagger lett. Solen er energi. Og jeg kan også tenke på soloppgang, enda mer energi. Solnedgangsbildet minner meg også om at jeg trenger både ro og hvile for å holde energien i gang. Så dermed kjenner jeg på følelsen av en sluttet daglig sirkel som vil fremover gi meg energi. 

Jeg kunne skrevet ut collagen, hengt den på veggen foran meg, eller ha den som bakgrunn på PC skjermen eller mobilen, slik at jeg blir påmint kraften disse bildene gir meg. 

Slik som dette kan vi altså bruke mindful fotografering. 

Du kan melde deg på webinaret nå!

Tid: 21. august kl. 19:00 på Zoom. Du får lenke når du melder deg på. 

Ja, jeg vil bli med på webinar om mindful fotografering!


Har du lyst til å treffe andre som holder på med mindful fotografering og få tilgang på mer kunnskap?

Da har du mulighet til å melde deg inn i Se utover! 

Blue and White Bold Call To Action LinkedIn Banner

Hei, jeg heter Eli Brager og er grunnleggeren av Brager Gestaltterapi og Foto. Jeg tror at det å oppleve øyeblikket gjennom fotografering kan være en verdifull måte å håndtere utfordringene i dagens verden på.

Jeg står også bak medlemsportalen Se utover, som jeg utviklet på grunn av min lidenskap for fotografering og ønsket om å kombinere denne lidenskapen med terapi. Se utover ble til etter flere runder med kurset "Bruk foto som terapi", hvor deltakerne uttrykte et sterkt ønske om å fortsette. Slik ble Se utover en realitet.

Denne høsten går vi inn i vårt tredje år med Se utover. Vi arrangerer temamøter som inkluderer workshops og fotokurs, samt bildegjennomgangsmøter der vi diskuterer bilder, lærer om komposisjon, og hjelper hverandre med å bli bedre fotografer. I tillegg til møtene har vi en blogg og et kunnskapsbibliotek med flere kurs som du kan ta når det passer deg.

Vårt hovedfokus er Mindful Fotografering for å styrke vår mentale helse. Som medlem i Se utover vil du også få rabatt på kommende kurs og workshops.

Den første måneden er gratis, og deretter betales en medlemskontingent. Det er ingen bindingstid, og du kan melde deg ut når som helst.

Ja, jeg vil bli medlem!


Har du lyst til å starte i terapi hos meg?

Jeg tilbyr terapitimer online, eller at vi går tur sammen såkalt "Gå og snakk". Ta kontakt med meg på post@bragerterapi.no hvis du ønsker dette. Eller ring meg på mobil: 91571372 for å ta en gratis samtale (15 min) om dette er noe for deg. 

Jeg holder til i Mosse området, dersom du har lyst på "gå og snakk" tur. 

Pris på en terapitime 60 minutter er kr. 700.- eks moms. 

"Gå og snakk" 60 minutter kr. 700.- eks moms. I denne timen kan vi også ta i bruk mindful fotografering dersom vi finner at det ligger til rette for det. 






Se livet fra nye vinkler: Gestaltteori og persepsjon gjennom bilde og lys
Oppdag "Mindful Fotografering – Din vei til god mental helse"

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!